Spinaziewrap met gerookte zalm

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-12-2021
  • Spinaziewrap met gerookte zalm

    Spinaziewrap met gerookte zalm

    Spinaziewrap met gerookte zalm

Lekker en makkelijk deze spinaziewrap , die je zowel als hapje of als voorgerecht kan serveren 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500 gram spinazie
200 gram basilicum
3 eieren (gesplist)
1 eetlepel dille (fijngehakt)
200 gram roomkaas (Philadelphia)
1⁄2 citroen (sap, geraspte schil)
3 eetlepels kappertjes
250 gram zalm (gerookte)
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
folie

Bereidingswijze

Kook de spinazie 2 minuten, giet hem af, laat hem schrikken onder koud water en knijp alle vocht eruit.Mix hem daarna samen met de eierdooiers, de basilicum, peper en zout tot een gladde massa.

Klop de eiwitten tot zachte pieken en vouw ze onder de spinazie.

Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier en plaats die 15 minuten in een oven van 180°. laten afkoelen.

Roer intussen de dille, het sap en de schil van de citroen onder de roomkaas. Op smaak brengen met peper en zout.

Leg de spinaziebiscuit op huishoudfolie en smeer er de roomkaas op. Bestrooien met kappertjes en bedekken met gerookte zalm.

Stevig oprollen met behulp van de folie en enkele uren in de koelkast leggen. Voor gebruik in mooie plakjes snijden.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten