Gevulde vijgen

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-12-2021
  • Gevulde vijgen

    Gevulde vijgen

    Gevulde vijgen

Feestelijk warm hapje uit de oven 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 vijgen (verse)
20 gram pijnboompitten (geroosterd)
5 gram basilicumblaadjes
100 gram kruidenkaas
4 plakjes prosciutto
1 eetlepel honing
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij de vijgen bovenaan kruiselings in. Vul elke vijg met een lepeltje kruidenkaas. Wikkel de buitenkant van de vijgen in met de prosciutto. Bedruppel met de honing. Kruid met peper en zout. Zet ze 5 minuten in de oven.

Bestrooi voor het serveren met de pijnboompitten en werk af met een blaadje basilicum.



Bron

spar

Serveertip

Tip:
Deze gevulde vijgen passen ook heerlijk in een salade met rucola en geroosterde groeten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten