Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2021
  • Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

  • Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

  • Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

  • Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

  • Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

  • Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

  • Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

    Ketjap karbonades met kruidige nasi en sambal boontjes

Heerlijk compleet  Aziatisch hoofdgerecht met een kruidige nasi, ketjap karbonades en sambal boontjes, die in pakweg 40 minuten dampend op tafel staat. Als de karbonades sudderen maak je de rijst en de boontjes . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR DE KARBONADES

4 rib of schouderkarbonades
2 tl sambal oelek( ik heb badjak genomen)
2 el arachide of olijfolie
4 el ketjap manis
sap van een ½ citroen

VOOR DE NASI

3 el olie
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook geperst
2 tl vers geraspte gember of 1 tl gemberpoeder
2 tl ketoembar( korianderpoeder)
1 kippen bouillonblokje ( minder zout)
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl kaneelpoeder
2 tl kurkuma
1 tl sambal oelek
1 mespunt nootmuskaat poeder

VOOR DE SAMBAL BOONTJES

1 el olie
250 gram schoongemaakte sperziebonen ( gehalveerd)
2 teen knoflook geperst
1 ui in halve ringen
1 tl sambal ( oelek)
1 tl komijnpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen, snijplank en mes

Bereidingswijze

DE KARBONADES

Bestrijk de karbonades dun met sambal naar keuze. Verhit olie in de pan en bak de karbonades aan beide kanten bruin. Voeg ketjap en en het citroensap toe en laat 40 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.

Maak ondertussen de NASI.

Fruit de ui en de knoflook en de gember enkele minuten in de olie. Voeg toe aan de rijst en kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking in het kippenbouillon blokje opgelost in water gaar.

Wrijf de overige ingrediënten voor de nasi tot een pasta. Voeg de kruidenpasta toe aan de GARE rijst. Bak vervolgens de rijst met de kruidenpasta nog enkele minuten in wat overgebleven olie.

SAMBAL BOONTJES

Verhit de olie voor de boontjes en bak circa 5 minuten al omscheppend op hoog vuur.
Voeg ui, sambal, knoflook en komijn toe en roerbak nogmaals 5 minuten. Zet vervolgens de warmtebron laag en laat de boontjes zonder deksel doorgaren tot knapperig.

Serveer de ketjap karbonades met de nasi en de sambalboontjes.



Lekker met wat kroepoek en pittige mini augurkjes.





Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's iets aangepast naar smaak.

Serveertip


Lekker met wat kroepoek en pittige mini augurkjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten