Zalm en garnalen in wittewijnsaus met een aardappel-courgette-roosje.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-2021
  • Zalm en garnalen in wittewijnsaus met een aardappel-courgette-roosje.

    Zalm en garnalen in wittewijnsaus met een aardappel-courgette-roosje.

    Zalm en garnalen in wittewijnsaus met een aardappel-courgette-roosje.

  • Zalm en garnalen in wittewijnsaus met een aardappel-courgette-roosje.

    Zalm en garnalen in wittewijnsaus met een aardappel-courgette-roosje.

    Zalm en garnalen in wittewijnsaus met een aardappel-courgette-roosje.

  • Zalm en garnalen in wittewijnsaus met een aardappel-courgette-roosje.

    Zalm en garnalen in wittewijnsaus met een aardappel-courgette-roosje.

    Zalm en garnalen in wittewijnsaus met een aardappel-courgette-roosje.

Een licht en feestelijk hoofdgerecht is deze zalm met garnalen in wittewijnsaus. Leuk om te serveren met een aardappel-courgetteroosje. Acheraf gezien had ik de saus iets mogen binden met een maizenapapje. Een heerlijk gerecht. Lekker met Aardappel-courgette-roosjes-uit-de-oven

 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE ZALM

2 zalmfilets
12 grote rauwe garnalen gepeld en darmkanaal verwijderd
2  takjes dille (om te garneren)
1 theelepel citroenrasp

VOOR DE SAUS

1 theelepel boter
1 kleine  sjalot (gesnipperd)
175  milliliter droge witte wijn
½  laurierblaadje
100 milliliter kookroom
0.25 visbouillontablet
1 theelepel citroensap en wat rasp
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, snijplank mes, zeef en pan.

Bereidingswijze

DE SAUS
Verwarm de boter in een pannetje en fruit de sjalot ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens de wijn en de laurier toe en laat dit geheel 3 minuten op middelhoge stand zachtjes koken.
Voeg de room toe en kook nog 1 minuut. Giet de saus dan door een fijne zeef in een schone (steel)pan. Breng op smaak met het stukje visbouillon en citroensap. Neem de saus van de warmtebron en laat afkoelen tot later gebruik.


DE ZALMFILETS



Spoel garnalen en zalm af en dep goed droog met keukenpapier . Bestrooi de filets rondom met peper en zout en leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Bak de filets in 15-20 minuten medium gaar in een voorverwarmde oven van 220 graden.

Verwarm ondertussen de garnalen in de roomsaus en laat zachtjes even koken totdat ze rozig zien.

Serveer de garnalenroomsaus op en naast de zalmfilet en garneer met wat citroensap, rasp en een takje dille. Met eventueel een aardappel- courgette-roosje.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten