Mandarijnensaus
- Wereld, Saus/dressing
- 10-20 min.
- Geplaatst op 20-12-2021
M'n schoonmoeder wilde graag mandarijnensaus bij het kerstdiner. Dus één en ander bij elkaar gegooid van andere recepten en ik moet zeggen dat het aardig is gelukt.
Ingrediënten 4 personen
1 blikje mandarijntjes op sap (300 gr.) sap van 1/2 citroen, (dunne) schillen van 1 mandarijn, 1/2 dl witte wijn, 1 blokje kippenbouillon, water, aardappelzetmeel.Bereidingswijze
Doe de mandarijntjes (inclusief sap), het citroensap en de witte wijn in een maatbeker. Vul aan met water tot 2 dl. Breng het geheel aan de kook en voeg de mandarijnenschillen en het bouillonblokje toe. Maak een papje van de aardappelzetmeel en voeg dit toe aan de saus totdat je de gewenste dikte hebt.
Serveertip
Maak de saus een dag van te voren, zodat de smaak van de mandarijnenschillen er goed in kan trekken. Je kan de saus warm serveren bij bijvoorbeeld eendenborst of koud bij ijs.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties