Mandarijnensaus

  • Wereld, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-12-2021

M'n schoonmoeder wilde graag mandarijnensaus bij het kerstdiner. Dus één en ander bij elkaar gegooid van andere recepten en ik moet zeggen dat het aardig is gelukt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blikje mandarijntjes op sap (300 gr.) sap van 1/2 citroen, (dunne) schillen van 1 mandarijn, 1/2 dl witte wijn, 1 blokje kippenbouillon, water, aardappelzetmeel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de mandarijntjes (inclusief sap), het citroensap en de witte wijn in een maatbeker. Vul aan met water tot 2 dl. Breng het geheel aan de kook en voeg de mandarijnenschillen en het bouillonblokje toe. Maak een papje van de aardappelzetmeel en voeg dit toe aan de saus totdat je de gewenste dikte hebt.

Serveertip

Maak de saus een dag van te voren, zodat de smaak van de mandarijnenschillen er goed in kan trekken. Je kan de saus warm serveren bij bijvoorbeeld eendenborst of koud bij ijs.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten