Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

  • Aziatisch, Amuse
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-12-2021
  • Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

    Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

    Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

  • Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

    Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

    Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

  • Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

    Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

    Amuse carpaccio met kroepoek bosui en gember

Deze amuse is helemaal voor te bereiden, zodat je alleen alles vlak voor het serveren hoeft samen te stellen, want de kroepoek moet uiteraard lekker krokant blijven. Ik maakte deze amuse als starter bij een Aziatisch dinertje voor vrienden. Een kleine moeite , maar grote verrassing.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 plakken grote kroepoek
2 bosuitjes
3 bolletjes stemgember
1 eetlepel sojasaus
2 druppels tabasco ( ik nam worcestershiresaus)
1 el gembersiroop
2 tl witte wijnazijn
200 gram carpaccio
2 el arachideolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kartelmes, snijplank , mes en kommetje

Bereidingswijze

Snij de gember in zo klein mogelijke stukjes. Snij de helft van de bosuitjes in dunne ringetjes en de andere helft in dunne reepjes. Scheur de carpaccio in stukjes.

Maak een sausje met de olie, gembersiroop, wijnazijn , sojasaus en de tabasco. Roer er de ringetjes bosui door. Zet koel en afgedekt weg , evenals de gesneden stukjes gember de bosui reepjes en de carpaccio.

SERVEREN

Snij de plakken kroepoek voorzichtig met een kartelmes in 4 stukken. Beleg de kroepoek met de stukjes carpaccio. Druppel er voorzichtig het bosui sausje over . Vervolgens verdeel je er de gember over met de reepjes bosui en serveer meteen.

Bron

Albert Heijn eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 23-12-2021

Een ideale en snelle starter aan het begin van een Aziatisch menuutje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten