De lekkerste gebakken aardappeltjes

  • Wereld, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2021

Gebakken aardappeltjes we zijn er gek op. In dit recept wordt het recept van de heerlijkste krokante aardappeltjes uitgelegd 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
peper en zeezout, naar smaak
2 kilogram Russet aardappelen, geschild en gesneden in vieren of zessen – afhankelijk van de grootte
5 eetlepels extra virgin olijfolie
1/2 theelepel baking soda
een handvol verse rozemarijn, geplukt en gesneden
3 knoflooktenen, gesneden
een handvol verse peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Breng een pan met 2 liter water aan de kook.
Voeg hier 2 eetlepels zout, baking soda en de aardappelen aan toe.
Roer door en breng opnieuw aan de kook.
Zet vervolgens het vuur laag en kook voor ±10 minuten tot je met een vork in de aardappel kunt prikken.
Zet in de tussentijd een koekenpan op middelhoog vuur.
Doe hierin de olijfolie, rozemarijn en knoflook.
Breng op smaak met peper en zout.
Wanneer de knoflook een goudbruine kleur krijgt, haal je de pan van het vuur.
Giet dit door een vergiet boven een kom.
Je houdt nu een smaakvolle olijfolie over.
Let op: gooi de gebakken knoflook en rozemarijn niet weg.
Giet de aardappelen af en voeg de aardappelen vervolgens aan de olijfolie toe.
Voeg peper en zout naar smaak toe en schud de aardappelen goed door elkaar, zodat de olijfolie verdeeld wordt over de aardappelen.
Verdeel de aardappelen op een bakplaat.
Zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen.
Bak de aardappelen ±20 minuten zonder om te draaien.
Vervolgens draai je de aardappelen meerdere malen om en bak je opnieuw ±30 minuten tot de aardappeltjes bruin en knapperig zijn.
Doe de aardappelen in een kom en roer de gebakken knoflook en rozemarijn erdoor.
Top af met verse peterselie.

Bron

Kookfans

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten