Hartige krans met honing-geitenkaas en walnoten

  • Wereld, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Hartige krans met honing-geitenkaas en walnoten

    Hartige krans met honing-geitenkaas en walnoten

    Hartige krans met honing-geitenkaas en walnoten

  • Hartige krans met honing-geitenkaas en walnoten

    Hartige krans met honing-geitenkaas en walnoten

    Hartige krans met honing-geitenkaas en walnoten

Deze krans is makkelijk te maken en niet alleen lekker met Kerst. Maak er ook eens aparte losse pakketjes van. Warm heel lekker maar koud is ook prima. En probeer eens vijgenjam.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes bladerdeeg – eventueel glutenvrij
3 el bosvruchtenjam
150 gr geitenkaas
40 gr walnoten
1 el honing
2 takjes tijm – de blaadjes
1 el gedroogde cranberry's
klein scheutje olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar tot een vierkant.
Druk de randjes vast zodat het een geheel wordt.
Snijd met een mes de hoeken eraf zodat je een ronde vorm krijg.
Leg hem vervolgens op een stuk bakpapier.
Zet een kleine kom in het midden en druk deze licht aan zodat je een afdruk te zien krijgt.
Hierna kun je het middelste gedeelte in puntjes snijden (zie foto's hierboven).

Beleg de cirkel (houd het midden en een stukje van de buitenste rand vrij) met jam, plakjes geitenkaas, gehakte walnoten, verse tijm, gedroogde cranberry's en honing.
Vouw de bladerdeegkrans punt voor punt vanuit het midden naar buiten en druk de randen vast.
Besmeer de krans licht met olijfolie.

Leg de krans op een bakplaat en bak 20 minuten in het midden van de oven of totdat hij mooi goudbruin is. Drizzle nog wat honing over de hartige kerstkrans en serveer direct.
Is hij afgekoeld?
Geen probleem, ook dan is hij nog heeeel lekker

Bron

Beaufood

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Janine58 avatar
Janine58

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten