Quiche met gemengde paddenstoelen en prei

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2021
  • Quiche met gemengde paddenstoelen en prei

    Quiche met gemengde paddenstoelen en prei

    Quiche met gemengde paddenstoelen en prei

Gemengde paddenstoelen hebben altijd een grote aantrekkingskracht op mij. Deze keer bedacht ik een taartje zonder uien en zonder vlees. Vrij simpel te maken en overheerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
• 300 gemengde paddenstoelen
• 4 eieren
• 1 dunne prei
• 1 of 2 tenen knoflook
• Italiaanse kruiden: tijm, rozemarijn, salie
• Tante Fannie quiche/hartige taartdeeg (rond)
• 1/2 verkruimeld paddenstoelen bouillonblokje
olie
• vers geraspte Parmezaanse kaas
• blue band kookroom slank 7% vet ( of gewone room)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
quichevorm van 24 cm met losse bodem, garde

Bereidingswijze

Haal je deeg vast uit de koelkast.
Was en snijd de prei in dunne ringetjes.
Rasp of pers de knoflook en rits de tijm van de takjes, doe dit ook met de rozemarijn ( gebruik iets minder dan je tijm) en hak die naaldjes fijn. Snijd drie of vier salieblaadjes fijn.
Maak nu je paddenstoelen schoon, liefst zonder water ( stukje keukenrol werkt goed) bij de shiitake de steeltjes eraf halen. Snijd ze en scheur de oesterzwammen in stroken.

Nu staat alles klaar en kun je de oven voorverwarmen op 190 graden.
Bekleed de bakvorm met papier en al met je deeg. Voorzichtig erin vouwen zodat het niet scheurt. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Ovenrooster op de 1 na onderste richel.
Als de oven voorverwarmd is de bodem 7 minuten voorbakken, eruit halen en even iets af laten koelen ( dan droogt ie wat uit)

Klop de eieren met een scheut room goed op. Nu wat Parmezaanse kaas erdoor.
Verhit wat olie in de wok, niet te hoog vuur dan verbranden de prei en de kruiden. Prei, knoffie en kruiden fruiten tot ze licht kleuren.
Paddenstoelen er in etappes bij doen en blijven omscheppen. Bouillonblokje erboven raspen of verkruimelen. Bakken tot alles wat glazig en geslonken is. Vuur uit en een beetje af laten koelen.

Schep de vulling in de vorm en schenk hier het eiermengsel ( op een klein beetje na!) over de vulling. Vouw de overhangende randen terug en bestrijk die met de rest van het ei.
Rasp tot slot nog een beetje Parmezaan over je quiche, niet overdadig want dan verlies je de paddenstoelensmaak.
40 minuten in de oven en klaar.
Wel na een half uurtje kijken of hij niet te donker wordt want iedere oven is anders. Dan kun je hem eventueel afdekken met een stukje aluminium folie.

Serveertip

Voor het serveren 5 minuten af laten koelen. Lauwwarm serveren
Maak je hem een dag tevoren dan in de folie in de koelkast met vorm en al en op de dag zelf een minuut of 10 in de oven op temperatuur laten komen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten