Gehaktballetjes in pindasaus.....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-2021
  • Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

  • Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

  • Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

  • Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

  • Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

  • Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

    Gehaktballetjes in pindasaus.....

Deze balletjes zijn lekker als snackballetjes , maar smaken ook uitzonderlijk lekker bij rijst of frietjes als hoofdgerecht, met roerbak groentjes of een frisse ( komkommer) salade. Ik serveerde er deze
Zoetzure-komkommersalade-met-dille-en-rode-ui

komkommersalade bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE BALLETJES

100 gram h.o.h gehaktballet
100 gram rundergehakt
1 flinke theelepel sambal badjak
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl korianderpoeder
¼ tl gemberpoeder
½ geklutst eitje
paneermeel
½ el ketjap manis
flinke snuf peper en zout
bloem


VOOR DE PINDASAUS

1 kleine ui gesnipperd
2 teen knoflook grof gehaktballet1 ck verse gember in stukjes
1 flinke el pindakaas met stukjes noot

2 el ketjap manis
12 tl sambal badjak
½ tl basterd suiker
½ el ketchup
50 ml water of kokosmelk
peper en zout naar smaak
½ tl trassi
olie en ongezouten roomboter om te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, staafmixer snijplank en mes

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de balletjes ( BEHALVE DE BLOEM) door elkaar en draai er balletjes van gelijke grootte van.
Laat ze even in de koelkast opstijven. Wentel ze door de bloem en bak ze rondom bruin in de olie met boter.

Maak ondertussen met de staafmixer een boemboe van de ui, knoflook en de gember. Bak de boemboe met de sambal , trassi en peper en zout even aan in het overgebleven vet. Voeg de pindakaas, basterdsuiker, ketchup, ketjap manis en water of kokosmelk toe en roer alles goed om. Leg de balletjes in de saus . Deksel op de pan en bak de balletjes afhankelijk van de grootte in circa 20 minuten gaar. Roer 1 of 2 keer alles door elkaar.

Bron

Familie over de Kook, eigen tekst, aanpassing en foto

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten