Warme kersensaus (Heisse Liebe)

  • Nederlands, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-12-2021
  • Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

  • Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

  • Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

  • Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

  • Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

  • Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

  • Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

    Warme kersensaus (Heisse Liebe)

Nostalgie ten top is deze zeer makkelijk te maken warme kersensaus. Een recept met een knipoog naar mijn jeugd. Vroeger kregen wij dit vaak met Kerstmis of andere speciale gelegenheden. Met een dot slagroom en bolletje roomijs erbij stond het in vroeger tijden ook vaak op menukaarten in restaurants als Heisse Liebe. (Hoewel je in recepten van Heisse Liebe ook vaak ziet dat er frambozen gebruikt worden). Maar niet alleen met ijs en slagroom, ook op een wafel of pannenkoek een lekkernij.  Vergeet niet een flinke scheut Coebergh, kersenbrandewijn, amaretto, Cointreau, Grand Marnier o.i.d. toe te voegen want dat maakt echt het grote verschil.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- grote pot kersen op sap (zonder pit)
- 2 el (vanille)suiker
- 1 borrelglaasje Coebergh (Red Fruit)
- allesbinder (of maizena)
- vanille roomijs, slagroom, amandelschaafsel, hagelslag (of geraspte chocola) en een wafelrolletje erbij en je hebt een overheerlijk nostalgisch toetje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kersen met sap in een (steel)pannetje doen en aan de kook brengen.
- Roer de suiker en de Coebergh erdoor en bind de saus tot gewenste dikte met de allesbinder.

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 22-12-2021

Leuk, lekker ouderwets en gemakkelijk! Groetjes Corrien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten