Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2021
  • Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

    Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

    Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

  • Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

    Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

    Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

  • Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

    Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

    Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

  • Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

    Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

    Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

  • Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

    Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

    Kip in pittige tomaten - groente - ovenschotel.....

Een waslijst aan ingrediënten hoeft niet af te schrikken. Het zijn allemaal gangbare producten, die bijna iedereen wel voorhanden heeft. Gemakkelijk gerecht met verschillende groente. Licht pittig door de rode peper en de sambal.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kipfilets van 100-150 gram
200 gram Italiaanse roerbak groenten
2 grote trostomaten in kleine stukjes gesneden
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 kleine ui gesnipperd
1 rode peper fijngehakt ( zonder zaad)
3/4 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden +een beetje extra
1 volle theelepel sambal badjak
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel paprikapoeder
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
flinke scheut rode wijn
1 bol mozzarella( geraspte mozzarella )
30 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen( ik had oude)
1 theelepel suiker
verse basilicum optioneel
snuf chilivlokken of pul biber( Chilipoeder)
zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de kipfilet met peper en zout naar smaak en een snufje chilipoeder. Bak de kipfilets in een scheut zonnebloemolie in enkele minuten bruin. Haal ze uit de pan en fruit in het overgebleven vet de ui, knoflook, de rode peper met de sambal badjak.
Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe met de tomatenblokjes, suiker, de gedroogde Italiaanse kruiden, peper, en zout naar smaak, ketchup en tomatenpuree en een flinke scheut rode wijn. Roer alles goed om en laat circa 7 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zonder deksel op de pan.


Wrijf een ovenschotel dun in met olie en stort de groentesaus op de bodem. Leg er de kipfilets in en bestrooi de schotel met de geraspte kaas en geraspte mozzarella. Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Serveer met pasta en een kleine salade of lekker vers afgebakken bruine pistolets of ciabatta.

Bron

Familie over de Kook, eigen tekst aanpassing en foto

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten