Preischotel met zalm
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
=18pxVerrukkelijke combinatie
Ingrediënten 4 personen
200 g gerookte zalm1 kg vastkokende aardappelen
4 preien
50 g boter (+ wat extra)
50 g bloem
750 ml melk
100 g geraspte kaas
paneermeel
nootmuskaat
peper
zout
Bereidingswijze
1 Kook de aardappelen gaar, giet af en laat afkoelen. Snij ze in plakjes.
2 Maak de prei schoon en snij ‘m in ringen. Stoof ze aan in een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.
3 Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal. Schep er eerst de prei in, snipper er dan de zalm over. Dek af met aardappel.
4 Smelt 50 g boter in een pan en laat goed heet worden. Roer er 50 g bloem door en roerbak even, tot je een droog mengsel hebt. Leng aan met de melk en breng al roerend aan de kook. Laat even doorkoken, zodat de bloemsmaak verdwijnt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaas door.
5 Giet de saus over de aardappelen. Bestrooi met paneermeel en zet 30 minuten in de oven.
Bron
libelle