Sperziebonencurry

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2021
  • Sperziebonencurry

    Sperziebonencurry

    Sperziebonencurry

Nog een dagje zonder vlees? Ga dan voor deze kruidige curry met lekker veel groente.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g biologische tofu
400 g kastanjechampignons
2 el zonnebloemolie
500 g sperziebonen
300 g basmatirijst
70 g Thaise rode curry
1 el tarwebloem
600 ml kokosmelk (3 pakjes à 200 ml)
2 el vissaus
15 g koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 keukenpapier

Bereidingswijze

Wikkel de tofu in 3 lagen keukenpapier, leg op een bord en zet daar iets zwaars op (bijvoorbeeld een braadpan). Laat de tofu uitlekken.
Snijd intussen de champignons in kwarten. Verhit de olie in een wok en bak de champignons 8-10 min. Schep regelmatig om. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook in 5 min. beetgaar.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de curry toe aan de champignons en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er de kokosmelk en vissaus bij en roer glad. Giet de sperziebonen af en laat uitlekken.
Haal de tofu uit het keukenpapier en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Voeg de tofu met de sperziebonen toe en verwarm 3-5 min. mee. Hak intussen de koriander grof.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden of kommen en schep er de sperziebonencurry bij. Garneer met de koriander.

Serveertip

Tip! Breng de curry op smaak met 1 el limoensap en/of 1 el gembersiroop.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten