Knapperige tortilla's met maisdip

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2021
  • Knapperige tortilla's met maisdip

    Knapperige tortilla's met maisdip

    Knapperige tortilla's met maisdip

Een Mexicaans feestje op je bord, waar je slechts één pan en een oven voor nodig hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rundergehakt
400 g Mexicaanse roerbakmix
8 tortilla's naturel
150 g plakjes kaas met cheddar
2 el zonnebloemolie
200 g sambalsmeerkaas 48+
300 g maïs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het gehakt in een kom en voeg de Mexicaanse roerbakmix toe. Breng op smaak en meng goed door.
Verdeel het mengsel over de helft van elke tortilla, leg er een plakje cheddar op en vouw dubbel. Maak er zo nog 7. Verdeel de tortilla's over de bakplaat en bestrijk met 2 el zonnebloemolie. Bak de tortilla's 10 min. in de oven.
Verwarm intussen de smeerkaas in een pan. Giet de maïs af, roer door de smeerkaas en warm 3 min. mee.
Haal de tortilla's na 10 min. uit de oven. Keer ze voorzichtig en bak in nog 5-8 min. knapperig. Leg op elk bord 2 tortilla's en serveer met de maïsdip in een bakje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten