Gegrilde kreeftenstaarten met polenta, shiitake en truffelolie

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2021
  • Gegrilde kreeftenstaarten met polenta, shiitake en truffelolie

    Gegrilde kreeftenstaarten met polenta, shiitake en truffelolie

    Gegrilde kreeftenstaarten met polenta, shiitake en truffelolie

=18pxEen lekker luxueus feestmaal, dat snel gemaakt is .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kreeftenstaarten (gekookt)
16 shiitake's (vers)
100 g rucola
4 tl truffelolie
olijfolie
peper en zout

Voor de polenta :
200 g polenta (instant)
900 ml melk
50 ml room
100 g blauwschimmelkaas (Stilton)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Maak de polenta. Breng de melk aan de kook. Voeg de polenta toe en roer 5 minuten goed door. Voeg de room en de verkruimelde blauwe kaas toe. Roer tot een homogene puree.
2 Maak de shiitakes schoon en bak ze kort in wat olijfolie, kruid met peper en zout. Spoel de rucola.
3 Haal de kreeftenstaarten in hun geheel uit de schaal. Kleur ze kort in de grillpan.
4 Meng de gebakken shiitakes met de rucola. Lepel wat van de polenta in een diep bord. Leg er de kreeftenstaarten en de shiitakesalade op en lepel er de truffelolie rond.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten