Gestoofd rundvlees op zijn Amerikaans

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2021
  • Gestoofd rundvlees op zijn Amerikaans

    Gestoofd rundvlees op zijn Amerikaans

    Gestoofd rundvlees op zijn Amerikaans

Heerlijk winters  ovengerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 el frituurolie (bijv. plantaardige olie, koudgeperste koolzaadolie, enz.)
3 middelgrote uien, grof gehakt
1.25 kg rundstoofvlees, in gelijke stukken gesneden
170 g bloem + 3 el
350 ml runderbouillon
200 ml bruin bier
220ml zakje Smoky BBQ Sauce ( of kant onklare gerookte bbq saus)
150 g fijne polenta
1 tl natriumbicarbonaat
1 tl zout
2 tl suiker
30 cl karnemelk
1 groot ei
Salade of groenten om te serveren
Zout & peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de olie op middelhoog vuur in een zware gietijzeren braadpan of een braadpan (u moet deze zowel op de kookplaat als in de oven kunnen gebruiken en er moet een deksel op). brede, ondiepe koekenpan of braadpan, gebruik een gewone - het duurt alleen langer voordat de sappen zijn ingekookt).
-Voeg de uien toe en kook ongeveer 8 minuten of tot ze lichtbruin zijn, verwijder en zet opzij.
-Roer het vlees door de 3 el bloem en breng op smaak met peper en zout. Voeg in porties toe aan de pan en bak bruin.
-Als alles bruin is, voeg je de uien, het bier en de Smoky BBQ Sauce toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en dek af met een deksel. Laat 2 1/2 uur sudderen of tot het vlees zacht is. Verwijder het deksel gedurende de laatste 30 minuten.
-Verwarm de oven voor op 220C / 180C hetelucht / gasstand 6.
-Als het rundvlees gaar is, meng je in een aparte kom de bloem, polenta, natriumbicarbonaat, zout en suiker. Maak een kuiltje in het midden en ei van de karnemelk, het ei en 4 el water.
-Vouw met een metalen lepel tot alles goed gemengd is om de maïsbroodmix te maken. Lepel over het vlees - maak je geen zorgen, het lijkt alsof het in de saus zakt, het zal nog steeds rijzen.
-Zet de taart in de oven en bak ongeveer 25 minuten of tot de maisbrood goudbruin en gaar is.

Serveer met salade of beboterde groenten en geniet ervan!

Bron

Keejays

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten