Champignonsoep

  • Amerikaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2021

Dit ga ik morgen maken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
3-4 teentjes knoflook
400 gram champignons (mag wit of bruin)
1 L water
Olijf olie (niet extra virgin)

Kruiden en specerijen
2 Tl groente bouillon of tuinkruiden
1/2 Tl zwarte peper
1/2 Tl zout
2 El basilicum (mag gedroogd)
2 El peterselie (mag gedroogd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staaf mixer
Snijplank
Koksmes
Knoflook pers
Pan
Spatel of houten lepel

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Maak schoon knoflook en ui
- Snijd de ui grof
- Maak champignons schoon met champignonborstel en snijd deze ook grof

Bereiding:
- Bak de ui en knoflook in olijf olie
- Voeg toe champignons en bak mee
- Voeg toe water en laat sudderen voor 20 minuten
- Voeg toe peper, zout en bouillon
- Pureer met staafmixer en breng op smaak met de kruiden

Serveertip

- Wil je een romigere soep? Voeg dan 250 ML kookroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten