Pasta met vegan balletjes in tomatensaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Vandaag koken we niet alleen zonder vlees, maar zelfs helemaal zonder dierlijke producten!
Ingrediënten 4 recipe.people
140 g durum couscous volkoren410 g kikkererwten
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 tl (gerookte) paprikapoeder
3 el olijfolie
300 g volkorenspaghetti
20 g basilicum
800 g tomatenblokjes (2 blikken à 400 g)
Benodigdheden
1 bakpapier1 staafmixer met hakmolen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de couscous in een ruime kom. Schenk er 150 ml kokend water over, dek af en laat 5 min. staan. Giet intussen de kikkererwten af en doe in de hakmolen. Snipper 1 ui en voeg samen met 1 teen knoflook toe. Voeg het paprikapoeder en 1 el olie toe. Breng op smaak en maal fijn.
Roer de couscous los met een vork en meng met je handen het kikkererwtenmengsel er stevig doorheen. Rol van het mengsel ca. 20 balletjes. Verdeel over de bakplaat. Bak de balletjes in 20 min. in de oven gaar.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de rest van de knoflook fijn. Snipper de andere ui. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, houd apart en snijd de steeltjes fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de ui en basilicumsteeltjes 3 min. op laag vuur. Schenk er de tomatenblokjes bij en kook 5 min. zonder deksel op laag vuur.
Houd een paar blaadjes basilicum apart ter garnering, hak de rest grof en roer door de tomatensaus. Breng de saus op smaak. Giet de spaghetti af, doe terug in de pan en schep er de helft van de saus door. Schep de balletjes voorzichtig door de rest van de saus. Verdeel de pasta over 4 borden, schep er de balletjes op en garneer met de apart gehouden basilicum.
Serveertip
Tip! voeg 2 teentjes knoflook en een fijngesneden rode peper toe aan de saus voor wat meer pit.