Broodje gehakt met uienringen

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2021
  • Broodje gehakt met uienringen

    Broodje gehakt met uienringen

    Broodje gehakt met uienringen

Vandaag gaan we voor een makkelijk en lekker gerecht: broodje gehakt met uienringen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 l zonnebloemolie
3 el cajunkruiden
300 g (biologisch) rundergehakt
800 g tomatenblokjes (2 blikken a 400 g)
2 grote uien
150 g bloem
8 witte puntjes
200 g gesneden ijsbergsla
1 scharrelei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 keukenpapier

Bereidingswijze

Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit 2 el cajunkruiden 1 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof 15 min. zonder deksel. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de uien in ringen. Meng de bloem, het ei en 150 ml koud water tot een glad beslag. Breng op smaak met de rest van de canjunkruiden.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een ruime pan of verhit een frituurpan tot 180 °C. Haal de uienringen door het beslag, laat uitlekken en frituur in delen per portie in 3-5 min. rondom krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd intussen de witte puntjes open, leg met de snijkant naar boven op een bakplaat en gril 3 min. in de oven.
Schep de gehaktstoof op de broodjes, verdeel er de sla over en leg er wat krokante uienringen op. Serveer met de rest van de uienringen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten