Romige kipkerriestoofpot

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2021
  • Romige kipkerriestoofpot

    Romige kipkerriestoofpot

    Romige kipkerriestoofpot

Wat eten we? Bekijk dit lekkere recept!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g Hollandse roerbakmix
3 tl kerrie
0.5 kippenbouillonblokje
2 suikermais
380 g scharrelkipfilet
300 g volkorenpenne
2 uien
3 el zonnebloemolie
200 g verse roomkaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng water voor de pasta aan de kook. Snipper de uien fijn. Verhit in een hapjespan de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de roerbakmix en 2 tl kerrie toe en bak al omscheppend op hoog vuur 3 min. mee.
Voeg de roomkaas toe aan de roerbakmix en schep om. Verkruimel het bouillonblokje over de groenten en schenk er 300 ml water bij. Roer door en laat 4 min. stoven op middelhoog vuur.
Zet intussen de maïskolven rechtop op een snijplank. Snijd met een scherp mes de korrels van de kolven. Dep de korrels droog met keukenpapier. Rooster de maïs in een droge koekenpan tot de korrels bruin gekleurd zijn. Snijd intussen de kip in lange repen en wrijf ze in met de rest van de kerrie.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 4 min. rondom op hoog vuur aan. Neem de kip uit de pan en voeg toe aan de groenten. Laat nog ca. 5 min. stoven. Giet de pasta af.
Verdeel de pasta over 4 borden en schep er de kip-kerriestoof op. Bestrooi met de maïs.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten