Aubergine met gepofte tomaatjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2021
  • Aubergine met gepofte tomaatjes

    Aubergine met gepofte tomaatjes

    Aubergine met gepofte tomaatjes

Proef vandaag een gerecht zonder vis of vlees, maar mét heel veel smaak en kleur.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g snacktomaatjes
5 el olijfolie
3 tenen knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl gedroogde oregano
2 aubergines
1 ciabatta
300 g yoghurt Griekse stijl 10% vet
10 g basilicum (bakje a 20 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 ovenschaal (10 x 15 cm)
1 grillpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de snacktomaatjes over het ovenschaaltje. Besprenkel met 1 el olijfolie. Snijd 1 teentje knoflook fijn en schep samen met het komijnzaad en de oregano door de tomaatjes. Bestrooi met versgemalen peper en pof de tomaatjes 15 min. in de oven.
Snijd intussen de aubergines in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd 1 teentje knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de aubergine toe en bak in 10-12 min. al omscheppend gaar. Breng op smaak.
Snijd de ciabatta in lange schuine plakken. Verhit de grillpan. Besprenkel het brood met 2 el olie en gril rondom 5-6 min. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het warme brood licht met de snijkant in.
Roer de yoghurt los en breng op smaak met peper. Haal de tomaatjes uit de oven. Verdeel de aubergine over 4 borden. Schep er de yoghurt op. Verdeel er de tomaatjes met de olie en specerijen uit het schaaltje over. Garneer met een paar blaadjes basilicum. Serveer met het brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten