Steak tartare met gerookte ei

  • Wereld, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2021
  • Steak tartare met gerookte ei

    Steak tartare met gerookte ei

    Steak tartare met gerookte ei

Een klassieke steak tartare met gerookte ei. Het Smoked eggs concept hebben de eigenaren van Smoked eggs vanuit Australië meegenomen naar Europa. Smoked egg is een normaal ei met een unieke smaak. Door een koud rookproces krijgen de eieren een verfijnde rooksmaak en geur, welke helemaal tot zijn recht komt bij deze heerlijke steak tartare. De steak tartare is koolhydraatarm en makkelijk te bereiden en met de unieke gerookte eieren een perfect voorgerecht om te serveren tijdens het kerstdiner.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram fijn gehakte biefstuk van slagerij Bien Sûr (bij de slager kun je aangeven dat de biefstuk wordt gebruikt om steak tartare van te maken, wellicht dat de slager de biefstuk gelijk fijn wilt hakken)
Handje bieslook fijn gesneden
10 gram sjalot fijn gesneden
2x eigeel van de smoked eggs eieren
10 gram augurk fijn gesneden
10 gram kappertjes
20 gram ketchup
20 gram milde mosterd
9 gram worcestersaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookring 9 cm

Bereidingswijze

Laat de biefstuk 30 minuten op kamertemperatuur komen
Meng alle ingrediënten, behalve het eigeel, door de biefstuk
Plaats de kookring op een bord
Verdeel de helft van het tartare mengsel in de kookring
Druk het tartare mengsel plat en verwijder daarna de kookring
Herhaal dit met de andere helft van het tartare mengsel
Maak een kuiltje in de steak tartare
Plaats in beide steak tartare 1 eigeel van de smoked eggs eieren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten