Hongaarse paddenstoelensoep

  • Hongaars, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-12-2021
  • Hongaarse paddenstoelensoep

    Hongaarse paddenstoelensoep

    Hongaarse paddenstoelensoep

In deze lekkere romige gebonden soep is geen bloem gebruikt, maar de paddenstoelen zelf zorgen voor de binding. De soep bevat maar weinig ingrediënten en is in een mum van tijd klaar. Je kunt de soep al 2 dagen tevoren voorbereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Sap van 1/2 citroen
2 middelgrote uien, gesnipperd
600 gram kastanjechampignons
4 eetlepels zonnebloemolie
Zout, peper,
2 theelepels paprikapoeder
1 groentebouillontablet of paddenstoelenbouillontablet
250 ml slagroom
Zure room
3 eetlepels gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
staafmixer
kleine koekenpan

Bereidingswijze

Paddenstoelen schoonmaken, 100 gram paddenstoelen apart leggen en de rest van de paddenstoelen fijn hakken.
3 eetlepels olie in een grote pan verhitten. Gehakte paddenstoelen hierin goed bakken. Kruiden met zout en peper. Uisnippers kort meebakken. Strooi het paprikapoeder overheen en even meebakken.
750 ml water en citroensap toevoegen. Bouillontablet en slagroom toevoegen hou 3 eetlepels slagroom apart. Alles goed door elkaar roeren en aan de kook brengen. Plm. 20 minuten zachtjes koken.
Peterselie door de soep mengen en soep pureren met een staafmixer.

Overgebleven paddenstoelen in plakjes snijden en in rest olie lichtbruin bakken.
Soep garneren met plakjes paddenstoelen en zure room.

Bron

LECKER 12/2017

Serveertip

Bak kleine sterretje van bladerdeeg en garneer hiermee de soep. Leuk en lekker voorgerecht voor de kerst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten