Gegratineerde spruitenstamppot met chorizo en lekker knapperig dakje

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2021
  • Gegratineerde spruitenstamppot met chorizo en lekker knapperig dakje

    Gegratineerde spruitenstamppot met chorizo en lekker knapperig dakje

    Gegratineerde spruitenstamppot met chorizo en lekker knapperig dakje

  • Gegratineerde spruitenstamppot met chorizo en lekker knapperig dakje

    Gegratineerde spruitenstamppot met chorizo en lekker knapperig dakje

    Gegratineerde spruitenstamppot met chorizo en lekker knapperig dakje

  • Gegratineerde spruitenstamppot met chorizo en lekker knapperig dakje

    Gegratineerde spruitenstamppot met chorizo en lekker knapperig dakje

    Gegratineerde spruitenstamppot met chorizo en lekker knapperig dakje

De puree voor de stamppot spruitjes bestaat  uit een deel aardappelen en een deel knolselderij. Dat maakt de stamppot lekker romig. De spruitjes - beetgaar voorgekookt- worden door de puree gemengd, samen met de reepjes chorizo en een gebakken sjalotje. Afgedekt met een mengsel van geraspte kaas en panko (grof paneermeel). Dit moet je proeven !!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram kruimige aardappelen
250 gram knolselderij
350 gram spruitjes
50 gram chorizo in kleine stukjes
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
10 gram ongezouten roomboter
50 ml halfvolle melk
50 gram geraspte jong belegen kaas
50 gram panko (grof Japans paneermeel)
Peper, zout
Nootmuskaat
Maggi-aroma
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannen
koekenpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Schil de aardappelen en de knolselderij en snij ze in gelijke stukken.
Kook ze samen in water met zout in plm. 20 minuten gaar.
Maak ondertussen de spruiten schoon, halveer ze en kook ze beetgaar in water met zout.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo krokant.
Bak de uisnippers even mee.
Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Laat ze even droogstomen en stamp tot puree met de melk en de boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de spruiten en chorizo toe. Maak op smaak met nog wat nootmuskaat en een paar druppels maggi-aroma.
Verdeel de stamppot over de ovenschaal.
Meng de geraspte kaas met de panko en strooi over de stamppot.
Bak de spruitenstamppot 25 tot 30 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

Bron

Https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186314/gegratineerde-spruitenstamppot

Serveertip

In plaats van chorizo zijn spekjes ook heel lekker in deze ovenschotel. Ga je voor spekjes doe dan wat paprikapoeder door de stamppot.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten