Vega shoarma van oesterzammen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2021
  • Vega shoarma van oesterzammen

    Vega shoarma van oesterzammen

    Vega shoarma van oesterzammen

.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 pitabroodjes of Libanees wit brood (bv. van SOUQ)
Handje ijsbergsla, in snippers
4 à 5 radijsjes, in fijne plakjes
Handje kerstomaatjes, gehalveerd
Een paar blaadjes verse munt
Een kleine rode ui, in dunne ringetjes

Voor de pulled mushrooms
300 gram oesterzwammen
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel barbecuekruiden
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gerookte paprika
1 theelepel kaneel
Snuf zeezout en zwarte peper
1 theelepel harissa

Voor de knoflooksaus
5 eetlepels yoghurt (liefst volle of Griekse)
2,5 eetlepels mayonaise
2 teentjes knoflook, geperst
Sap van een halve citroen
Zout & peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe ze in een grote kom. Doe ook de ingrediënten voor de marinade bij de kom en meng met je handen door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gemarineerde oesterzwammen op de bakplaat.

Laat gedurende 20 à 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en crispy zijn.

Maak ondertussen de knoflooksaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kommetje en meng door elkaar. Laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Warm de pitabroodjes op volgens de verpakking.

Vul elk broodje met een royale laag van de knoflooksaus, de helft van de pulled mushrooms en de groenten. Werk af met de verse munt en eventueel nog wat extra rode pepervlokken.

Bron

https://www.culy.nl/recepten/vega-broodje-shoarma-paddenstoelen/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten