Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2021
  • Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

    Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

    Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 ossenhaas – runder diamanthaas kan ook
250 gr sushi rijst
100 gr kleine groene asperges
50 gr cassave kroepoek
4 el unagi kabayaki sauce
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de sushi rijst volgens de bereidingswijze. Meestal is dit: de sushirijst 15 minuten koken in anderhalf keer zoveel water en daarna 10 minuten laten na stomen met de deksel op de pan.

Halveer de groene asperge in de lengte. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges maximaal twee minuten. Spoel ze direct daarna af met koud water. Zet aan de kant.

Breng de ossenhaas op smaak met witte peper en zout. Zet een koekenpan op het vuur en zorg dat deze goed heet is. Voeg een scheut olijfolie toe. Schroei de ossenhaas rondom kort op een hoog vuur. Het is de bedoeling dat de buitenkant mooi gebakken is, maar de binnenkant nog rauw. Snijd de ossenhaas daarna in zo dun mogelijke plakjes.

Maak je handen nat, leg een eetlepel sushirijst in de handpalm en maak er een langwerpige bolletje van. Ga door tot je 16 bolletjes hebt.

Leg op elk bord vier bolletjes sushirijst, verdeel de groene asperges en de ossenhaas tataki erover en sluit af met unagi saus en verkruimelde cassave kroepoek. (Hiervoor verkruimel je simpelweg de cassave kroepoek met de hand tot crumble).

Bron

https://beaufood.nl/ossenhaas-tataki-met-sushirijst-en-unagi-saus/

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten