Kalkoenpotje met dragon en mosterd
- Belgisch, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
=18pxLekker met kroketten en gestoomde jonge worteltjes
Ingrediënten 4 personen
700 g kalkoenfilet150 g gerookte spekblokjes
250 g champignons
1 prei
1 ui
1 knoflook teentje
2 el dragon (+ enkele plukjes extra)
20 cl room
40 cl kippenbouillonl
2 tl dijonmosterd
olijfolie
peper
zout
Bereidingswijze
1 Snij de kalkoenfilet in blokjes. Kruid met peper en zout. Bak ze rondom goudgeel in olijfolie. Zet even opzij.
2 Bak het spek krokant in een pan met wat olijfolie. Laat drogen op keukenpapier.
3 Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de prei in ringen en de champignons in kwartjes.
4 Verhit wat olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof kort aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee, tot ze hun vocht beginnen te verliezen.
5 Schep de kalkoen bij in de pan. Schenk er de bouillon bij en laat 15 minuten sudderen.
6 Roer er de room, de mosterd, de dragon en de spekblokjes door. Laat nog 5 à 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met plukjes dragon.
Bron
libelle