Kalkoenpotje met dragon en mosterd

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Kalkoenpotje met dragon en mosterd

    Kalkoenpotje met dragon en mosterd

    Kalkoenpotje met dragon en mosterd

=18pxLekker met kroketten en gestoomde jonge worteltjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 g kalkoenfilet
150 g gerookte spekblokjes
250 g champignons
1 prei
1 ui
1 knoflook teentje
2 el dragon (+ enkele plukjes extra)
20 cl room
40 cl kippenbouillonl
2 tl dijonmosterd
olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snij de kalkoenfilet in blokjes. Kruid met peper en zout. Bak ze rondom goudgeel in olijfolie. Zet even opzij.
2 Bak het spek krokant in een pan met wat olijfolie. Laat drogen op keukenpapier.
3 Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de prei in ringen en de champignons in kwartjes.
4 Verhit wat olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof kort aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee, tot ze hun vocht beginnen te verliezen.
5 Schep de kalkoen bij in de pan. Schenk er de bouillon bij en laat 15 minuten sudderen.
6 Roer er de room, de mosterd, de dragon en de spekblokjes door. Laat nog 5 à 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met plukjes dragon.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten