1. Home
  2. Recepten
  3. Spekrollade Uit De Romertopf

Spekrollade Uit De Romertopf

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-08-1999

Ingrediënten 3 personen


Een platte magere speklap van 1 1 kilo zonder zwoerd die opgerold kan worden,
25g margarine
2 fijngehakte tenen knoflook
halve eetlepel rozemarijnnaaldjes (vers of gedroogd)
en zout en peper.
andere kruiden mag ook natuurlijk. b.v. spekkruiden. is ook erg lekker


Verder heb je nodig


Een Rommertopf verkrijgbaar bij huishoudelijke winkels.
en een oven. Hete lucht 1 175 graden
en een gewone 200 graden. moet zelf even uitgevonden worden.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De romertopf moet voordat je hem gebruikt een uur in koud water hebben gestaan.

Bereidingswijze

De speklap insmeren met de knoflook, rozemarijnnaaldjes en de zout en peper.
Het vlees oprollen en dichtbinden met keukentouw. Vervolgens in de romertopf een klein laagje water doen en de boter daarna het vlees erin. De deksel erop en dan 1 2 uur in de oven gaar en bruin laten worden. Haal wel 15 minuten voor het einde van de braadtijd de deksel eraf dan wordt de rollade lekker knapperig.

Serveertip

Met gebakken aardappeltjes erg lekker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sparky


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sparky
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top