Pelmeni

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Een van de lekkerste Russische gerechten die zowel als ontbijt, lunch als diner worden gegeten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 ml. lauwwarm water,
125 ml. lauwwarme melk,
1 ei,
3 eetlepels plantaardige olie,
500 gram meel,
500 gram half om half gehakt,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
50 ml. water, zout, peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voeg een eetlepel zout toe aan het lauwwarme water, meng dit en doe in een kom.
Voeg de melk, het ei en de plantaardige olie toe en mix tot een geheel
Voeg met een zeef in drie etappes de meel toe
Kneed het deeg zo'n 10 a 15 minuten
Strooi wat meel op het werkblad en kneed het deeg tot een elastische geheel tot het niet meer plakt
Doe het deeg in een plastic tas en laat 30 minuten rusten
Meng de gehakt met het ui, de knoflook en 50 ml water
Voeg naar smaak peper en zout toe
Bestrooi werkblad met wat meel en rol het deeg uit tot een dunne lap
Snijd hier rondjes van zo'n 5 cm diameter uit
Leg wat vulling op een rondje deeg en vouw tot een half maantje
Vouw de twee uiterste punten naar elkaar
Breng water met zout aan de kook
Voeg zo'n 200 gram Pelmeni per persoon toe en laat 10 minuten zachtjes doorkoken
Eventueel kun je ze daarna nog kort opbakken in een koekenpan

Bron

Sibiryachka gotovit

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pjotrski_010 avatar
pjotrski_010

Doorsturen

Home Recepten