Speculaascake gevuld met amandelspijs

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2021
  • Speculaascake gevuld met amandelspijs

    Speculaascake gevuld met amandelspijs

    Speculaascake gevuld met amandelspijs

Een echt Sinterklaasrecept, maar deze cake smaakt natuurlijk ook op andere  dagen.
De cake is gevuld met stukjes amandelspijs en amandelschaafsel.
Ik zag een soortgelijk recept op internet (ohmyfoodness.nl) en heb het recept aangepast.
Ik heb mijn eigen gemaakte amandelspijs voor de vulling gebruikt, zie het recept op mijn pagina.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
150 gram zachte roomboter
75 gram lichtbruine basterdsuiker
3 eieren op kamertemperatuur (M)
150 gram bloem
1 flinke theelepel bakpoeder
1 afgestreken eetlepel koek- en speculaaskruiden
Mespunt zout
Plm. 75 gram amandelspijs
Plm. 75 gram amandelschaafsel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
klein cakeblik
beslagkom

Bereidingswijze


Vet het cakeblik in en bestrooi met bloem of paneermeel.
Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onder-warmte.
Mix de boter met de basterdsuiker en het zout zacht en romig.
Voeg één voor één de eieren toe. (Het volgende ei pas als het vorige ei goed is opgenomen).
Zeef het bloem, bakpoeder en de speculaaskruiden en spatel dit door de boter/ei-massa.
Meng voorzichtig ¾ van het amandelschaafsel en plukjes van het amandelspijs door het beslag.
Verdeel het beslag over het cakeblik. Strooi het restant van het amandelschaafsel over de bovenkant van het deeg.
Bak de cake plm. 60 minuten in het midden van de op 170 minuten graden voorverwarmde oven. Probeer met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake gaar is (blijft er niets aan de prikker hangen dan is de cake gaar).
Laat de cake afkoelen op een rooster. .

Serveertip

Kijk voor mij eigen gemaakte amandelspijs bij :
https://www.smulweb.nl/recepten/1315794/Amandelspijs-om-zelf-te-maken

Laatste reacties

mobiel_1443102598 avatar
mobiel_1443102598 23-12-2021

Net geprobeerd. Heerlijke cake. (Baktijd bij mij 50 min omdat uit test bleek dat die voldoende gaar was.)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten