Romige stamppot bloemkool met kruidenroomkaas paprika en ham
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Door de aardappelpuree heb ik kruidenroomkaas gedaan. Geeft een heerlijke smaak aan de stamppot. De beetgaar gekookte bloemkool is even gebakken met wat prei, paprika en reepjes ham en daarna door de aardappelpuree gemengd.
Vegetariërs laten de ham weg en doen bijvoorbeeld kleine blokjes kaas door de stamppot.
Ingrediënten 2 recipe.people
400 gram kruimige aardappelen½ dl melk
Plm. 50 gram kruidenroomkaas
1 sjalotje, gesnipperd
Halve kleine bloemkool in kleine roosjes.
1/2 rode paprika in stukjes
1 dunne prei, in kleine stukjes
100 gram achterham in reepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
peper, zout, nootmuskaat
Benodigdheden
pannen voor de aardappelen en bloemkoolhapjespan
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Maak er een lekkere smeuïge puree van samen met de melk en de kruidenroomkaas.
Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. De bloemkool moet nog knapperig blijven.
Verhit de olie in een hapjespan.
Bak hierin het sjalotje samen met de prei zacht.
Bak de stukjes paprika en de ham-reepjes ook even mee.
Meng de bloemkool erdoor en laat alles even goed doorwarmen.
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng het bloemkoolmengsel door de aardappelpuree.
Serveertip
Je kunt de bloemkoolroosjes ook de laatste 5 minuten even meekoken met de aardappelen.
Vegetariërs laten de ham weg en mengen wat geraspte kaas door de stamppot..