Aziatische vleesplank
- Chinees, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
Feestelijke vleesplank uit China, met kant en klaar geroosterde eend zonder been ; geroosterd spek ; cha siu ; gua bao ; flensjes voor de eend en zoete hoisinsaus
Ingrediënten 6 personen
1 pak kant-en-klare geroosterde eend zonder been1 pak verse cha siu ( geroosterd rood varkensvlees)
1 pak geroosterd spek
1 pak mini gua bao (20 stuks) ( stoombroodjes)
1 pak flensjes voor eend
1 komkommer
2 lente-uien
1 fles zoete hoisinsaus
Benodigdheden
stoompan
airfryer (optioneel)
Bereidingswijze
1 Ontdooi de geroosterde eend. Leg het in de oven en rooster de eend volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voor een knapperig vel kan je de eend voor enkele minuten onder de grill zetten.
2 Verwarm de cha siu in de oven of magnetron en bestrijk met de stroop.
3 Leg het geroosterde spek in de airfryer voor enkele minuten of totdat het velletje krokant is geworden.
4 Stoom de gua bao en de flensjes.
5 Snijd de komkommer en lente-uien in fijne repen.
6 Snijd het vlees in dunne plakjes. Beleg de gua bao en de flensjes met het vlees, komkommer en de lente-uien.
Bron
amazing oriental