Aziatische vleesplank

  • Chinees, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Aziatische vleesplank

    Aziatische vleesplank

    Aziatische vleesplank

Feestelijke vleesplank uit China, met kant en klaar geroosterde eend zonder been ; geroosterd spek ; cha siu ; gua bao ; flensjes voor de eend en zoete hoisinsaus 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 pak kant-en-klare geroosterde eend zonder been
1 pak verse cha siu ( geroosterd rood varkensvlees)
1 pak geroosterd spek
1 pak mini gua bao (20 stuks) ( stoombroodjes)
1 pak flensjes voor eend
1 komkommer
2 lente-uien
1 fles zoete hoisinsaus

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

stoompan
airfryer (optioneel)

Bereidingswijze

1 Ontdooi de geroosterde eend. Leg het in de oven en rooster de eend volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voor een knapperig vel kan je de eend voor enkele minuten onder de grill zetten.
2 Verwarm de cha siu in de oven of magnetron en bestrijk met de stroop.
3 Leg het geroosterde spek in de airfryer voor enkele minuten of totdat het velletje krokant is geworden.
4 Stoom de gua bao en de flensjes.
5 Snijd de komkommer en lente-uien in fijne repen.
6 Snijd het vlees in dunne plakjes. Beleg de gua bao en de flensjes met het vlees, komkommer en de lente-uien.

Bron

amazing oriental

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten