Babi pangpang
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Babi pangpang we kennen het allemaal van de afhaal chinees een heerlijke zoete saus met gestoofd varkensvlees. Zelf maken kost vaak veet tijd omdat het varkensvlees lang moet stoven, deze variant met hamlapen niet! en hij is net zo lekker als van de chinees ;) niet overtuigd? ga dan snel aan de slag dan kun je het zelf proeven.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 Gram hamlappen4 Teentjes knoflook
2 Uien
4 Eetlepels bruine basterdsuiker
2 Eetlepels ketjap
1/2 Eetlepel sambal (naar smaak)
2 Blikjes tomatenpuree
1 a 2 Eetlepels stroop
400 ML water
2 Bouillonblokjes (rund)
Maizena
Zout,peper
Bereidingswijze
1. Snij het vlees in reepjes van ongeveer een halve centimeter dik
2. Pel de ui en snij in kleine blokjes
3. Snij de knoflook fijn
4. Zet een koekenpan op het vuur en laat een klontje margarine smelten
5. En bak de reepjes vlees goudbruin
6. Voeg daarna de uien en de knoflook toe en laat deze even meebakken
7. Voeg daarna de bruine suiker, ketjap en de sambal toe
8. Laat het geheel 5 minuten prutellen
9. Doe het water de tomatenblokjes, bouillonblokje en de stroop in een steelpan
10. Breng het aan de kook en laat het koken tot de stroop en het bouillonblokje gesmolten is
11. Voeg het vocht uit de steelpan toe aan het vlees en laat het even pruttelen
12. Maak de saus iets dikker met wat maïzena
13. Eet smakelijk.
Serveertip
Serveer met een lekkere rijst