Varkenshaas spies met satesaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2021

Wij eten dit al zo lang als we in dit huis wonen, vroeger ergens gegeten maar sinds we op ons zelf wonen zelf gaan maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 stronk varkenhaas per persoon
Gedroogte uitjes
Wijko satesaus ( varieert aan het aantal personen)
Patat of aardappelschijfjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven,
Tostigrill
Grillplaat

Bereidingswijze

Voorbereiding

1. Haal het varkenshaasje enige tijd op voorhand uit de koelkast. Dep het droog om een nog mooier korstje te krijgen. Kruid het varkenshaasje met peper en zout.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Neem een pan met dikke bodem. Pas het formaat van de pan aan het varkenshaasje aan.

Bereiding

1. Doe boter in de pan en schroei het varkenshaasje op hoog vuur dicht aan alle kanten. Ongeveer 2 minuten per kant. ( of doe ze in de tostigrill of grillplaat)

2. Doe het vlees vervolgens in een ingevette ovenschaal en plaats het in de oven.
Gaartijd volgens gewenste bakwijze:
– rosé (15-20 minuten)
– doorbakken (20-30 minuten)

3.maak nu de sate saus klaar

4. Laat het varkenshaasje na het bakken even rusten, losjes met aluminiumfolie afgedekt. Zo kan het vlees zich ontspannen en krijgen de sappen de kans om zich opnieuw over het volledige stuk te verdelen.

5.Serveer het met Patat of Aardappelschijfjes, Sate saus, en gedroogte uitjes

Serveertip

Serveer het met Patat of Aardappelschijfjes, Sate saus, en gedroogte uitjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten