Rocky road brokken
- Europees, Tussendoortje
- > 120 min.
Op zoek naar een kindertraktatie! Verras je zoon of dochter met deze traktatie.
Ingrediënten 4 personen
4 volkorenbiscuits50 g mini-marshmallows pink & white (bakdecoratie)
2 el regenboogfantasie (sprinkles, bakdecoratie)
125 g pure chocolade
50 g witte chocolade
100 g smarties of M&M's chocolate
Benodigdheden
1 vel bakpapier
1 muffinvorm met 12 holtes
16 papieren bakjes
Bereidingswijze
Knip van het bakpapier 8 vierkantjes van 10 x 10 cm. Verfrommel ze, vouw ze weer uit (zo laat het bakpapier zich beter plooien) en duw ze in de holtes van de muffinvorm. Breek de biscuits in kleine stukjes.
Hak beide soorten chocolade apart in kleine stukjes. Smelt de pure chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met een laagje heet water (= au bain-marie), laat de kom het water niet raken! Neem de pan van het vuur en laat de chocolade iets afkoelen. Smelt intussen op dezelfde manier de witte chocolade.
Roer de biscuit, marshmallows en smarties losjes door de pure chocolade. Schep met behulp van 2 lepels hoopjes van het mengsel in het bakpapier. Besprenkel de brokken met een vork met lijntjes gesmolten witte chocolade en bestrooi met de sprinkles. Laat de brokken in ca. 1 uur stevig worden. Serveer in de papieren bakjes.
Serveertip
Tip! Bestrooi voor kerst de brokken met rode en groene M&M's en witte mini-marshmallows.