Olijvencrostini met rucola

  • Italiaans, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Olijvencrostini met rucola

    Olijvencrostini met rucola

    Olijvencrostini met rucola

Heerlijk vegetarisch hapje voor bij de borrel!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 1 pot zwarte olijven zonder pit (235 g)
• 2 tenen knoflook
• 3 el olijfolie
• 1 tl gedroogde oregano
• 50 g Parmezaanse kaas
• 1 stokbrood
• 1 snufje zout
• 1 snufje peper
• 25 g rucola

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

• 1 staafmixer of keukenmachine
• 1 bakplaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Pureer de olijven met de knoflook, de olijfolie en de oregano met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de kaas met zout en peper naar smaak erdoor.
Besmeer het stokbrood met de olijventapenade en leg de broodjes op de bakplaat.
Bak de crostini in de voorverwarmde oven in 8 min. goudbruin en krokant. Serveer de crostini meteen uit de oven of laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi de olijvencrostini voor het serveren met knapperige rucola.

Serveertip

Tip! Maak de olijventapenade een dag of paar uur van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Dat komt bovendien de smaak ten goede!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

webredactie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten