Makkelijke Chicken Pie

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2021
  • Makkelijke Chicken Pie

    Makkelijke Chicken Pie

    Makkelijke Chicken Pie

Iedereen kent wel de Schepperd Pie van de Ierse pub, met schappenvlees en krokante puree. Deze Pie komt uit Engeland en wordt gemaakt met kip en bladerdeeg een heerlijke en makkelijke variatie die je in een handomdraai voor de hele familie op tafel hebt staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Rol vers bladerdeeg
1 Broccoli (ongeveer 400 Gram)
1 Grote winterpeen
125 Gram doperwten
400 Gram kippendijen (blokjes)
125 Gram spekreepjes
1 Ui
1 Teen knoflook
100 ML kippenbouillon
200 ML melk
1 Eetlepel (gedroogde)peterselie + een beetje ter garnering
1 Eetlepel (gedroogde)Tijm
40 Gram boter
50 Gram bloem
Zout,peper


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
Oven
Grote pan

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Snij de broccoli en de wortel in eetbare stukken en kook 5 minuten (beetgaar)
3. Snipper de ui en de knoflook
4. Verwarm de boter en bak de ui en knoflook glazig
5. Voeg de kip en de spekjes toe en bak bruin
6. Voeg de rest van de groenten toe en bak kort mee
7. Voeg de bloem en bak in 1 minuut gaar
8. Voeg nu de bouillon, melk en de kruiden toe
9. Laat ongeveer 15 minuten inkoken tot gewenste dikte
10. Vet de ovenschaal in en stort de vulling er in
11. Leg het bladerdeeg over de ovenschaal en besmeer met een eitje of melk
12. Bestrooi met wat peterselie en zeezout
13. Bak in 20 minuten gaar en bruin
14. Eet smakelijk.

Bron

.

Serveertip

Je kunt deze vulling ook gebruiken om flapjes van te maken ideaal om te serveren op een feestje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten