Everzwijnragout met polenta en truffelolie

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2021
  • Everzwijnragout met polenta en truffelolie

    Everzwijnragout met polenta en truffelolie

    Everzwijnragout met polenta en truffelolie

Heerlijke everzwijnragout uit Italië !  =18pxOok lekker met verse truffel ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g everzwijnstoofvlees
250 g spekblokjes
500 g gemengde bospaddenstoelen
1 knoflook teentje
2 lente-uien
2 uien
375 ml rode wijn
800 ml wildfond
2 el bloem
3 el veenbessenconfituur
kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
2 kruidnagels
4 jeneverbessen
boter
truffelolie
peper
zout
500 ml kippenbouillon
75 g polenta
25 g boter
35 g geraspte parmezaan
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in boter. Doe er het spek bij en bak even mee. Hou apart.
2 Pel en snipper de uien, fruit ze glazig in boter. Doe er het vlees bij. Bestrooi met bloem en schep om. Blus met de wijn en breng aan de kook.
3 Kneus de jeneverbessen en doe ze met de kruidnagels in een thee-ei. Leg samen met het kruidentuiltje bij het vlees. Voeg de confituur en de wildfond toe en laat 2 uur op een zacht vuur garen.
4 Maak de bospaddenstoelen schoon. Spoel de lente-uien en snij in ringen. Pel en snipper de knoflook. Roerbak de paddenstoelen met de knoflook in een beetje boter. Breng op smaak met enkele druppels truffelolie.
5 Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de polenta toe aan de warme bouillon en blijf 5 minuten roeren met de garde tot de polenta gaar is. Breng op smaak met boter, geraspte parmezaan, peper en zout.
6 Verdeel de wildragout over 4 vuurvaste kommen en bedek met een laagje polenta. Bestrooi met wat extra parmezaan en schuif nog enkele minuten onder de grill, tot de kaas mooi gesmolten is. Werk af met de bospaddenstoelen en gesnipperde lente-ui.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten