Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2021
  • Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

  • Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

  • Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

  • Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

  • Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

  • Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

    Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

Een lekker, traditioneel, Hollands recept, maar toch weer heel anders door de toplaag van de rösti. Extra smaakvol met de spekjes , de mosterd, appel en rozijnen. In een handomdraai gemaakt  en hup alles in de ovenschotel. Zo zet je dit gerecht in een mum van tijd op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram zuurkool of wijnzuurkool
1 eetlepel mosterd
100 gram zure room
175 gram gerookte spekblokjes
1 appel ( Elstar) geschild in blokjes
1 appel ( Elstar) uitgeboord en in dunne plakken gesneden
25 gram blanke rozijnen
300 gram diepvries rösti
snuf kaneelpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, pan, appelboor, snijplank en mes

Bereidingswijze


Start met het mengen van de zuurkool met de mosterd en de zure room. Bak de spekjes uit in een droge hete koekenpan. Haal de spekjes uit de pan en meng ze met de rozijnen en de stukjes appel ook door de zuurkool.

Leg dit op de bodem van een ovenschaal. Strooi er de rösti over en beleg het midden van de schotel met de dunne plakjes uitgeboorde appelschijfjes. Strooi er naar smaak wat kaneel over en bedruip de plakken appel met het spekvet. Zet de schotel voor 30-45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.




Bron

Proef het Zuiden Eigen tekst en foto's

Serveertip

Mocht de appel te bruin worden, dek dan af met aluminiumfolie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten