Duivelse chocoladerol

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2021
  • Duivelse chocoladerol

    Duivelse chocoladerol

    Duivelse chocoladerol

  • Duivelse chocoladerol

    Duivelse chocoladerol

    Duivelse chocoladerol

Heerlijke chocoladerol. Recept uit de chocoladebijbel

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
175 gr extra pure chocolade 75%
4 eieren
90 gram basterdsuiker
Aardbeien ter garnering

Vulling:
200 gr pure chocolade
2 eieren
250 gr mascarpone
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer
Pan

Bereidingswijze

1. Verwarm oven op 180 graden. Leg bakpapier in bakblik 33 cm bij 23 cm.
2. Smelt de chocolade
3. Klop de eidooiers en de suiket tot een lichtgekleurde dikke gele massa. Mix chocolade erdoor. Hierdoor wordt het een dikke massa.
4. Klop eiwitten en suiker in een vetvrije kom stijf. Roer eerst een paar lepels eiwit door het chocolademengsel. Als het mengsel wat dunner is kun je de rest van het eiwit er doorheen spatelen.
5. Schep het beslag op het bakblik en gak 10 a 15 min. Tot het gaar is.
6. Haal uit de oven en laat onder schone theedoek afkoelen
7. Smelt voor de vulling de chocolade. Klop de eidooiers los en klop door de chocolade heen. Klop eiwitten stijf, meng eerst een paar lepels door het chocolademengsel rn spatel de resr erdoor.
8. Smeer mascarpone uit over de koek. Spatel chocolade er overheen. Rol koek voorzichtig op
9. Garneer met aardbeien

Bron

Chocoladebijbel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten