Sint-jakobsnoten met venkelcrème

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-12-2021
  • Sint-jakobsnoten met venkelcrème

    Sint-jakobsnoten met venkelcrème

    Sint-jakobsnoten met venkelcrème

Heerlijk feestelijk voorgerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
olijfolie
bloem
2 grote venkels met groen
zonnebloemolie
boter
18 verse sint-jakobsnoten
4 cl Pastis of Ricard
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Snij het groen van de venkel en snipper 2 eetlepels fijn. Snij met een dunschiller fijne sliertjes van de venkel tot je een handvol hebt.
-Snij de rest van de venkel in dunne plakken. Schik in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 30 à 40 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
-Pureer de venkel, roer de pastis erdoor en kruid met peper en zout.
-Schep het venkelgroen erdoor.
-Haal de venkelsliertjes door de bloem, schud overtollige bloem af en frituur krokant in zonnebloemolie. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met peper en zout.
-Dep de sint-jakobsnoten droog. Kruid met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur kort aan beide zijden in hete boter.
-Schep een veeg venkelcrème op elk bord.
-Schik de sint-jakobsnoten erop en werk af met gefrituurde venkel.

Bron

spar

Serveertip

Tip: geen groene pluimpjes aan de venkel? Vervang door fijngesneden dragonblaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten