Kreeft à l'armoricaine met groentespaghetti en rouille

  • Frans, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2021
  • Kreeft à l'armoricaine met groentespaghetti en rouille

    Kreeft à l'armoricaine met groentespaghetti en rouille

    Kreeft à l'armoricaine met groentespaghetti en rouille

Feestelijk en culinair  voorgerecht dat zeker in de smaak zal vallen bij Uw gasten 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 gekookte kreeften
250 g ongepelde grijze garnalen
70 g tomatenpuree
150 ml droge witte wijn
400 ml kreeftenfond
1 ui
4 teentjes knoflook
1 wortel
1 tak witte selder
8 tomaten
100 ml cognac
1 bosje dragon
1 tl balsamicoazijn
cayennepeper
olijfolie
100 ml mayonaise met olijfolie
1 dopje saffraan
200 g spaghetti van wortelen ( kant en klaar te koop bij Spar)
200 g Spar spaghetti van courgettes
2 sneden toastbrood
1/2 bosje dille
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak

Bereidingswijze

-Pel de garnalen.
-Verhit wat olijfolie in een kookpot.
-Roerbak de pellen van de garnalen goudbruin. Roer de tomatenpuree erdoor en blus met witte wijn. Laat inkoken en bevochtig met de kreeftenfond. Laat 20 min sudderen en giet door een zeef.
-Emondeer de tomaten. Verwijder het kroontje en snij onderaan kruislings in. Breng water aan de kook. Dompel de tomaten 10 sec onder, schep uit het kokende water en verfris in ijswater. Pel de tomaten, snij in kwartjes en ontpit ze. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-Pel de ui en look en snipper alles fijn.
-Snij de wortel en selder in brunoise (= fijne blokjes).
-Verhit wat olijfolie in een sauspan. Bak de ui en look glazig met 3 takken dragon. Voeg de wortel en selder toe en roer om. Blus met de cognac en laat inkoken.
-Roer de tomatenblokjes erdoor en bevochtig met de garnalenfond. Laat 5 min koken.
-Verwijder de dragontakken uit de saus. Roer de balsamicoazijn en wat fijngesnipperde dragon erdoor. Kruid met cayennepeper en zout.

Rouille :
Ingrediënten: 10g tomatenpuree ; 2teentjes look ; 100ml mayonaise met olijfolie; 1dopje saffraan

-Mix de mayonaise met de tomatenpuree, gepelde look en saffraan. Kruid met cayennepeper.
-Bewaar in een spuitzak.

Afwerking :
Ingrediënten: 200g Spar spaghetti van wortelen200g Spar spaghetti van courgettes2sneden Spar toastbrood0.5bosje dille

-Ontkorst de sneden toastbrood, snij elke snede in 2 en rooster krokant.
-Halveer de kreeftenstaarten in de lengte en haal het kreeftenvlees uit de scharen. Laat 10 min opwarmen in de saus onder deksel.
-Verhit wat olijfolie in een antikleefpan. Roerbak de courgette- en wortelspaghetti 2 min. Kruid met zout en cayennepeper.
-Serveer de groentespaghetti met de kreeft. Lepel de saus erbij. Leg een toast erop en spuit de rouille erop. Werk af met garnalen, dille en dragon.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten