Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2021
  • Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

  • Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

  • Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

  • Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

  • Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

  • Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

  • Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

  • Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

    Sandwich Scholletjes uit de oven met een salade van Chinese kool.

Het leuke aan dit gerecht is, dat de meeste prei en winterpeen zich tussen 2 scholletjes bevindt en dus een soort van vissandwich creëert, die dan overgoten wordt met een kerrieroomsaus. Een gouden combinatie. Bovendien staat dit scholletje in no time op tafel , is erg lekker en nog een slank gerecht ook. Slechts 305 kcal . 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram winterpeen geschild en julienne gesneden
100 gram prei in dunne ringetjes
4 schol filets
1 el kerrie
100 ml kookroom
peper en zout
1 el gesnipperde koriander of bladpeterselie
kneepje vers citroensap
peper en zout uit de molen


VOOR DE SALADE

¼ Chinese kool in dunne reepjes
1 (navel)sinaasappel geschild en partjes gehalveerd
sap van ½ sinaasappel
mosterd naar smaak
scheutje goede olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, ovenschaal en saladekom

Bereidingswijze

Blancheer de julienne reepjes winterpeen 3 minuten in kokend water. Giet ze af. Roerbak de prei ringetjes in 1 el olie 3 minuten.

Leg 2 scholletjes naast elkaar in een ovenschaal die met een dun laagje olie is ingevet. Besprenkel de scholletjes met citroensap en strooi er peper en zout over. Leg er ¾ van de prei en peen op. Bestrooi met peper en zout. Leg bovenop elk scholletje nog een scholletje . Zo ontstaat er een soort van vissandwich.

Verdeel er de rest van het groentemengsel over. Bak het kerriepoeder in het overgebleven vet van de prei en bak totdat het begint te geuren. Giet er de room bij en roer tot een saus. Breng op smaak met een snufje zout.
Giet de saus over de vis en bestrooi dit gerecht voordat het de oven in gaat met gesnipperde koriander of bladpeterselie. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

MAAK ONDERTUSSEN DE SALADE.

Roer de Chinese kool en de sinaasappel door elkaar. Roer een dressing van het sap van een halve sinaasappel , een scheutje goede olijfolie en mosterd naar smaak.
Strooi er vlak voor het serveren wat cashewnoten over.

Bron

Visrecepten.nl eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten