Knolselderij gratin

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2021

Heerlijk bij zalm 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 knolselderij in dunne plakjes
Boter
250 ml room
3 tenen knoflook in dunne plakjes
1 groenten bouillonblokje
10 gram verse bieslook gesnipperd
Zout en peper
175 gruyère geraspt
100 geraspte belegen kaas
2 eetlepels walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
Oven

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen 200 graden

Verhit de room in een pan met de knoflook .
Zet daarna gas uit en laat 10 min trekken

Kook de knolselderij in water met de groenten bouillonblokje 5 min
Giet af en spoel de knolselderij na met koud water.
Dep de plakken droog .

Zeef de room.
Roer er daarna bieslook door en smaak af met peper en zout.

Vet een ovenschotel in .
Laagje room.
Daarop laagje knolselderij
Dan een laagje geraspte kaas
Herhaal dit tot alles op is.
Eindig met geraspte kaas en daarover walnoten

Ongeveer 40 min in oven

Bron

Website

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten