Macaroni taart van Rudolph van Veen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2021

Dit is een recept, van 1 van mijn favoriete tv chefs
Rudolph van Veen. 
En ik wilde dit recept graag met jullie delen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
volkoren macaroni 200 g
gekookte ham (dikke plak) 2 stuks
2 rode paprika
2 groene paprika
200 g jonge geraspte kaas
4 eieren
1  scheutje koffiemelk
1 mespunt nootmuskaat
5 eetlepels paneermeel
25 g boter om mee in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze





BEREIDINGSWIJZE

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C.

Stap 2:
Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel koud (niet te koud, gewoon een beetje afkoelen, anders laat het de ei al stollen, en dat moet niet!) en laat goed uitlekken.

Stap 3:
Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Snijd de ham en de paprika's in blokjes. Meng in een kom de macaroni, ham, kaas, paprika's, eieren, koffiemelk, peper, zout en de nootmuskaat.

Stap 4:
Schep het mengsel in de ovenschaal. Snijd de boter in blokjes. Bestrooi met de paneermeel en verdeel de blokjes boter erover.
Bak de macaronitaart circa 60 minuten in de oven.

Bron

Ik zag dit op tv, bij 24 kitchen.

Serveertip

Als je nog over hebt, bewaar je het tot de volgende dag als lunch, want ook koud, is dit heel goed te eten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten