Sushi bowl

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Sushi bowl

    Sushi bowl

    Sushi bowl

In dit gerecht gaan dezelfde smakelijke ingrediënten als sushi, maar voor het gemak doen we alles in een schaaltje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
14 g pak norivellen
2 el zonnebloemolie
250 g sushirijst
1 bos bosuitjes
300 g gesneden rodekool
1 el sriracha
2 el mayonaise
150 g juliennewortel
250 g cocktailgarnalen naturel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

1 bakkwastje
1 grillpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Breng voor de rijst en rodekool een pan water aan de kook.
Bestrijk de norivellen met het bakkwastje met water en vouw dubbel. Leg op een bakplaat en bestrijk met 1 el olie. Bak in 3-5 min. krokant in de oven.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm en schep om met 1 el olie. Grill de bosui rondom tot er grillstreepjes op staan.
Doe de rodekool in een zeef, zet boven het kokende water, doe er een deksel op en stoom 5 min. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Meng de sriracha met de mayonaise en 1 el water tot een dressing.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel er de bosui, rodekool, wortel en garnalen over. Besprenkel met de srirachamayo. Serveer met de norichips.

Serveertip

Tip! strooi sesamzaadjes over de norivellen voor extra smaak.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jumbosupermarkten avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten