Sushi bowl
- Japans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
In dit gerecht gaan dezelfde smakelijke ingrediënten als sushi, maar voor het gemak doen we alles in een schaaltje.
Ingrediënten 4 personen
14 g pak norivellen2 el zonnebloemolie
250 g sushirijst
1 bos bosuitjes
300 g gesneden rodekool
1 el sriracha
2 el mayonaise
150 g juliennewortel
250 g cocktailgarnalen naturel
Benodigdheden
1 bakkwastje
1 grillpan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Breng voor de rijst en rodekool een pan water aan de kook.
Bestrijk de norivellen met het bakkwastje met water en vouw dubbel. Leg op een bakplaat en bestrijk met 1 el olie. Bak in 3-5 min. krokant in de oven.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm en schep om met 1 el olie. Grill de bosui rondom tot er grillstreepjes op staan.
Doe de rodekool in een zeef, zet boven het kokende water, doe er een deksel op en stoom 5 min. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Meng de sriracha met de mayonaise en 1 el water tot een dressing.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel er de bosui, rodekool, wortel en garnalen over. Besprenkel met de srirachamayo. Serveer met de norichips.
Serveertip
Tip! strooi sesamzaadjes over de norivellen voor extra smaak.