zuurkoolsalade met rozemarijnworst

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2021
  • zuurkoolsalade met rozemarijnworst

    Zuurkoolsalade met rozemarijnworst

    Zuurkoolsalade met rozemarijnworst

Al eens geprobeerd? Zelfgemaakte salade van zuurkool!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 takjes rozemarijn (bakje a 15 g)
4 el olijfolie
520 g zuurkool naturel
1 ui
2 el halvanaise
2 el volle yoghurt
1 tl kerrie
1 tl gedroogde oregano
390 g varkensbraadworst (fijn)
600 g aardappelschijfjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 220 ˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Knijp de worst op 7 plekken iets in en draai zodat er in totaal 8 worstjes ontstaan. Snijd de worstjes los van elkaar. Prik door elk worstje een takje rozemarijn.
Verdeel de aardappelschijfjes in 1 laag over de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olie. Rooster de aardappelschijfjes in 20 min. gaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie. Bak de rozemarijnworstjes in 15 min. gaar.
Spoel de zuurkool in een zeef onder koud stromend water af. Laat uitlekken, knijp er overtollig vocht uit en maak de zuurkool los. Snipper de ui ragfijn. Klop een dressing van de halvanaise, yoghurt, kerrie en oregano. Meng de zuurkool met de ui, yoghurtdressing en peper naar smaak.
Leg de rozemarijnworstjes op 4 borden. Schep er de aardappelschijfjes bij en serveer met de zuurkoolsalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten