Aardappelschotel met mais en bonen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2021
  • Aardappelschotel met mais en bonen

    Aardappelschotel met mais en bonen

    Aardappelschotel met mais en bonen

Een snel, makkelijk én lekker recept: een kleurrijke aardappelschotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kruimige aardappelen
8 plakjes salami gerookt (pakje à 175 g)
3 el olijfolie
300 g maïskorrels
420 g kidneybonen
1 rode ui
5 trostomaten
15 g koriander
200 g crème fraîche
4 el azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappelen in gelijke stukken van 3 cm. en kook in 15 min. gaar. Verdeel de salami over de bakplaat. Bak de salami in 8 min. in de oven knapperig.
Verhit intussen 2 el olie in een ruime koekenpan. Doe de maïs en kidneybonen in een vergiet
Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een bakje en schenk er de azijn over. Snijd de tomaten in
Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en laat droogstomen. Schep de gebakken maïs en bonen door de salsa. Verdeel de aardappelen over 4 borden. Verdeel er de salsa over en schep er een lepel crème fraîche op. Verkruimel er de salami over en garneer met de rest van de koriander.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten